Toen wij ons in begin dit jaar opgaven voor deelname aan de Dutch Blues Challenge, konden wij nog niet weten dat het zo leuk zou zijn om mee te doen. Nadat we ons hadden aangemeld was het wachten op bericht van de organisatie. Toen we hoorden dat we waren geselecteerd om mee te doen, was dat voor ons een boost om als band flink aan de slag te gaan! Toch mooi om bij de beste achttien blues bands van Nederland te horen. Maar dat was nog niet alles, bleek later…

Als eerste moesten we natuurlijk één van de drie regionale finales zien door te komen. Deze vond plaats in de NiXenMeeR Bluesclub in Enschede. Met vijf andere toffe bluesbands  moesten we strijden voor een plek in de finale van de Dutch Blues Challenge. De dag van deze regionale finale was top. Leuk publiek, goeie sfeer, maar vooral: een topresultaat: Door naar de finale!!! Wauw. Bij de zes beste bluesbands van Nederland horen, cool!

Op 9 oktober 2016 was het zover. De landelijke finale. Strijden om Nederland te vertegenwoordigen bij de Internationale Blues Challenge in Memphis. De loting wees uit dat wij als eerste mochten aftrappen. Geen ideaal uitgangspunt, maar daar lieten wij ons niet door uit het veld slaan.

Met een energieke en gepassioneerde set en blues ‘with a feeling’ zorgden wij er binnen de kortste keren voor dat het publiek genoot alsof ze al lang opgewarmd waren. De twintig minuten waarin we ons moesten laten zien waren naar ons gevoel zo om, maar wat hebben we genoten van dat optreden en van het massaal aanwezige publiek.

Iedereen die er bij was om ons te supporten, heel erg bedankt, jullie waren SUPER!!

En toen begon het lange wachten en het bekijken van de prestaties van de andere finalisten. Na het zien en luisteren van de overige deelnemers kwam de jury met de uitslag. Helaas, wij werden niet eerste. Desondanks hebben we een goed gevoel (en een aantal gigs) overgehouden aan dit avontuur. En opnieuw is bevestigd dat Blues Treat thuishoort op mooie bluespodia. En dat is waar wij jullie hopen te zien!

Video Blues Treat in finale Dutch Blues Challenge  – ca. 20 min

Videoverslag Finale Dutch Blues Challenge

Verslag Finale Dutch Blues Challenge

0 335